Blog
Verhalen die je gewoon móét lezen. Punt.

DRAAGVLAK VOOR JE CUSTOMER JOURNEY EN KPI’S MET COVEY

Als jij online met je merk succes wil boeken, loop je snel tegen spraakverwarring aan. Online marketeers spreken vaak een taal die klinkt alsof ze rechtstreeks uit Star Trek komen. Ik refereer niet naar Klingon, wat overigens een volledige taal is di...

NIEMAND GELOOFT EEN MERK DAT CLAIMT AUTHENTIEK TE ZIJN

Authenticiteit, als je dat hardop noemt als een van je merkwaarden, dan doe je het verkeerd. Hoezo dan? Als je heel hard roept dat je authentiek bent, dan is dat net als met ‘rebels’: 100% zeker dat je het dan niet bent.

EAT THE FROG, DAN KOMT DE REST WEL GOED

Heb jij vandaag je kikker al gegeten? Tenzij je Frans of Chinees bent, zal je een keer flink fronsen bij deze vraag*. Ik bedoel namelijk niet daadwerkelijk een kikker eten, maar de vervelendste taak die je deze dag te wachten stond. Heb je die al ged...

ELEVATE YOUR ELEVATOR PITCH IN 60 SECONDS!

Time is money. En jouw toekomstige baas of je hoofdinvesteerder is druk genoeg. Stel, jullie staan samen in een lift. Liften gaan snel, dus je moet knallen. Onze tips in 60 seconden:

DIGITALISEREN MET GI’S REMOTE SESSIONS

Veel bedrijven hebben hun werkwijze acuut moeten aanpassen door het Corona-virus, waardoor veel werknemers vanuit huis werken, of hebben gewerkt. Dat is nogal een verschil als je gewend bent om op kantoor te werken met je collega’s.

PURPOSE MARKETING OF JUIST JE PURPOSE VINDEN?

Weer zo'n marketing buzz term voor de bullshit bingo hoor ik je denken. Ja, daar heb je zeker wel een punt mee, want purpose marketing mag dan nog steeds hot zijn, veel experts zijn er alweer klaar mee.

EEN KICKASS CONTENTSTRATEGIE IN 6 STAPPEN

Er is een magic number voor communicatieprofessionals en dat is niet wat De La Soul rapte in ‘The Magic Number’. Er zijn namelijk niet drie (10 punten als je die zo wist), maar zeven contactmomenten nodig om jouw doelgroep te activeren.

SCHRIJVEN ALS HEMINGWAY

Bij GI zijn we gek op dat éne fragment van Omroep Maxim. Een antiekverkoper vertelt wat hij vasthoudt: een mooi decoratief porseleinen mandje uit Makkum, gemaakt door de firma Tichelaar. Dat moet korter, zegt presentator Maxim Hartman.

DE MYTHE VAN MULTITASKEN

Ik denk altijd dat ik het kan, maar niets is minder waar. Ik heb het natuurlijk over multitasking. Oké tijdens het tandenpoetsen ook nog mijn sloffen uitdoen lukt wel, maar een gesprek voeren met iemand en tegelijkertijd een goede mail typen?

MAAK JE MARKETINGCOMMUNICATIE RESPONSIVE MET DUNGEONS & DRAGONS

Het begint meestal in een herberg, een Dungeons & Dragons avontuur. Als je onze blogs vaker leest heb je er al eerder een referentie gezien naar deze klassieke role-playing game.