Herpositionering & Visual Identity

Knowledge grows where data flows

Klant Big Data Expo

Data
is booming!


In het kort...

Positionering
Strategie
Concept
Visual Identity
DTP

Meer weten?

Big data is en blijft booming, dat hoef je aan OGZ niet uit te leggen. Dit bureau organiseert diverse vakbeurzen, waaronder de Big Data Expo. Deze beurs draait helemaal om data: de data-driven organisatie, privacywetgeving, data als basis van procesverbetering en artificial intelligence, het zijn slechts een aantal onderwerpen die aan bod komen. Voor iedereen die werkt of binnen zijn of haar organisatie aan de slag wil met dataverwerking en analyse, ongeacht de branche of expertise, is de Big Data Expo de place to be voor kennisdeling, informatie en om te netwerken. 

De expo is de grootste in zijn soort binnen de Benelux en deelt meest actuele onderwerpen en ontwikkelingen delen. OGZ nam samen met ons de ontwikkeling van de beurs voor onze rekening, van strategie en positionering tot uitstraling en uitrol.

Scherpe strategie x
Strakke uitwerking =
Big Data Expo

Big Data Expo

Vraag

Hoe zorgen we voor een scherpe strategie en een passende uitstraling voor de Big Data Expo, nu en in de toekomst?

Aanpak

Alles begint bij een goede basis. Dat is het waarom, wat en hoe dat een organisatie drijft.
Voor Big Data Expo kregen we de ruimte om alles vanaf de grond op te bouwen. In een positioneringsessie keken we naar de markt, de concurrentie, de beoogde bezoekers en natuurlijk ook naar binnen. Wat maakt de Big Data Expo uniek? Wie is onze doelgroep en waarmee overtuigen wij hen van de kracht van dit event? Uiteindelijk kwamen we tot de merkessentie: Knowledge grows where data flows. Een pakkende kern voor een complex en uiteenlopend event, wat de rode draad door het event is en alle verschillende data topics verbindt.

Deze essentie werd de bouwsteen voor de strategie, het concept en de visuele stijl. We ontwikkelden een stijl die naadloos aansloot op de positionering en boodschap. We kozen ervoor om ‘smart data’ en ‘knowledge’ letterlijk te verbinden, dit zie je terug in alle middelen. Een strakke website en nieuwsbrief, maar ook offline middelen zoals posters, flyers en beursmagazines. Allemaal met een frisse look en een duidelijke boodschap, en bovendien direct herkenbaar!

Klant aan het woord

“Niet alleen wist GI perfect de essentie van de Big Data Expo te vatten in een positioneringssessie, ze namen ons heel veel werk uit handen door onze middelen uit te werken en proactief verbeteringen voor te stellen.”

Wil jij samen met ons de diepte in duiken en een passende strategie en uitstraling ontwikkelen?

Dan gaan we graag eens zitten om te kijken wat het verschil maakt voor jouw organisatie.

Meer weten?

Marjolein Vugts
Kan je alles over
deze case vertellen