Strategie en design

Van website naar online hub

Klant Stahl

Ontdek
de kennis hub


In het kort...

Marketing Automation
Visual & UX Design
Contentcreatie
Contentstrategie
Online strategie & SEO
Customer Journey

Meer weten?

Stahl, marktleider in chemicaliën voor de behandeling en coating van materialen, werkt samen met industrieën en klanten uit allerlei verschillende hoeken en markten. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen complexe oplossingen bedenken, maar ook te maken hebben met complexe communicatie. Het ontwikkelen van deze nieuwe website, met alle informatie voor iedere doelgroep, pakten we maar al te graag aan! 

Stahl kennen we inmiddels, na er jaren voor en met te werken, door en door. Toch zagen we de complexiteit in deze opdracht. Het ging namelijk niet om een website, maar een hub van alle online activiteiten, van communicatie en productinformatie tot recruitment en leadgeneratie: alles aan de website moest werken om positief bij te dragen aan deze aspecten. Dat vereist dus een strategische aanpak voor deze chemieleverancier, met key onderwerpen als SEO, UX, navigatie en marketing automation. Bovendien moest alles meetbaar zijn. Iets wat we met beiden handen aanpakten, want zoals ze bij Stahl graag zeggen: if it can be imagined, it can be created! 

Online strategie x
optimaal design =
Future-proof online

Stahl

Vraag

Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe website snelle toegang tot een enorme hoeveelheid aan informatie voor diverse klanten en partners biedt, maar ook helpt je bedrijfsdoelen te realiseren?

Aanpak

Voor deze nieuwe website werkten we intensief samen met Stahl. GI nam in het traject als strategische partner en ontwikkelaar van de visuele stijl de lead en ons broertje Not on Paper zorgde voor de techniek en alle functionaliteiten.

Optimaal toegankelijk voor elke markt en techniek
Alles begint met een goede basis. De visie achter de website was dat deze optimaal toegankelijk, vindbaar en makkelijk in gebruik moest zijn voor elke (potentiele) klant, partner en student met interesse in Stahl en uitleggen dat voor elke industrie waar Stahl chemie gebruikt wordt. Om dit te realiseren hebben we verschillende personas ontwikkeld, met elk hun eigen behoeften, wensen en customer journey. Deze aspecten zorgden ervoor dat we een website met een gelaagde structuur ontwikkelden van drie soorten pagina’s: overkoepelende corporate landingspagina’s die alle informatie biedt over samenwerkingen, verslaglegging en visies. Specifieke landingspagina’s per industrie/markt voor directe relevante inhoud en detailpagina’s die diepgaande informatie bieden over de betreffende onderwerpen. Een systeem wat op ieder vlak rekening houdt met de bezoekers en hun zoekgedrag. Uiteraard geoptimaliseerd op gebied van SEO, zowel on als off site, wat de vindbaarheid ook buiten de website sterk heeft bevorderd.

Een full-on aanpak
We starten met de een uitgebreide sitemap. Om de site vorm te geven werkten onze designers een UX design neer, voor het gebruiksgemak daarna ontwikkelden ze een visuele die de identiteit van Stahl ondersteunt. Voor de content ontwikkelden we een duidelijke strategie en een strak SEO-format, een houvast voor iedere copywriter. Online specialisten zorgden dat alles meetbaar werd in Analytics, voor een direct inzicht in de data. Voor een extra professionaliseringslag is tevens Marketing Automation ingezet. Door de integratie van nieuwe software, heeft Stahl nu meer inzicht in processen en sluiten marketing en sales beter op elkaar aan. Voor het communiceren van de juiste boodschap, naar de juiste persoon op het juiste moment.

Online impact: geslaagd!
Al deze tools, producten en ontwikkelingen brachten we allemaal samen, zodat de nieuwe website gelanceerd kon worden. En die werd bijzonder goed ontvangen, zowel intern bij Stahl als door de markt. Maar daar eindigt deze uitdaging niet. Sinds de lancering zijn doorlopend nieuwe aanpassingen doorgevoerd. De menustructuur is verbeterd, de navigatie geoptimaliseerd. Waarom? Omdat de monitoring van gebruikersdata ons helpt om issues te identificeren en te verbeteren. Meten is weten, en zo blijven we innoveren op deze succesformule!

Klant aan het woord

Deze nieuwe website opent veel nieuwe deuren voor onze online activiteiten. We kunnen gerichter informatie delen, maar ook meer data verzamelen en resultaatgericht te werk gaan. Bovendien ziet de website er goed uit en laat zien waar we staan als organisatie!

Wil jij jezelf online sterk neerzetten met een website die precies doet wat jouw business nodig heeft en bovendien jouw bedrijfsdoelen ondersteunt? Wij trekken onze labjassen graag voor je aan.

Meer weten?

Mieke Evers
Kan je alles over
deze case vertellen