Campagne ontwikkeling

Best fries
in town

Klant Lamb Weston

We
love fries


In het kort...

Concept
Illustratie
Infographic
Design en uitrol

Meer weten?

Welk gerecht staat op nummer 1 als favoriete gerecht in Nederland? Juist, friet! En dat is bij GI niet anders. Wij waren dan ook mega enthousiast toen we voor het allerleukste frietmerk Lamb Weston mochten gaan werken. En wij zijn ervan overtuigd dat, als aanbieder van friet op zowel B2B als B2C niveau, je thuis of in een restaurant al ooit hebt mogen genieten van een écht Lamb Weston frietje.

Dit mooie merk is continu bezig om het beste uit de natuur te halen: door gebruik te maken van de beste en lekkerste aardappelen én door in te zetten op sustainable processen. Een win-win dus, niet alleen op smaak maar ook op het ‘goede gevoel’. En dat moet iedereen weten! Dus daar kwamen wij om de hoek kijken…

Friet x GI =
Potato power

Lamb Weston

Vraag

“Wij willen het mooie verhaal van onze regular frieten vertellen aan onze vaste (B2B) klanten, want zij zijn voor ons het allerbelangrijkst. We hebben namelijk enkele verbeteringen doorgevoerd zodat we hen nog beter kunnen servicen" - aldus Lamb Weston

Aanpak

Een (nieuw) verhaal vertellen over een product dat de doelgroep al door en door kent. Het doel? De omzet gelijk houden. Dat vraagt dus om een scherp staaltje storytelling en een ijzersterke campagne. En in het geval van Lamb Weston kon deze niet anders ingestoken worden dan op kwaliteit. Daar staat Lamb Weston namelijk om bekend. Tijdens het ontwikkelen van de campagne, van concept tot uitrol, ontwikkelden we een bijzonder uitgangspunt en matching key visual.

Bij de campagne kick-off werden verschillende on- en offline middelen ingezet en niet alleen de B2B klanten, maar juist ook intern, creëerden we meerdere contactmomenten. En dat is belangrijk, want binnen beginnen is buiten winnen. Inmiddels is de campagne op volle vaart en kijken wij al uit naar de volgende friet campagne – Lamb Weston heeft immers ook twister fries, waffle fries, ziggy fries, salt ’n pepper fries… krijg je al honger?

Klant aan het woord

Wij houden van friet en van mooie verhalen vertellen, net als GI. Een perfecte combinatie dus.

Ook op zoek naar extra power?

Neem contact met ons op! Wij laten je graag zien hoe we voor jou én je merk de vermenigvuldigende factor kunnen zijn! Misschien wel onder het genot van een frietje, met extra mayonaise. Of iets anders lekkers.

Meer weten?

Mieke Evers
Kan je alles over
deze case vertellen