VISUAL IDENTITY

Efficientie x
besparen =
easy peasy

Klant Not on Paper

Get
cash back!


In het kort...

Visual identity
Corporate storytelling
Concept
Animatie
Design en uitrol

Meer weten?

"Bij aankoop van deze boormachine krijgt u €100 retour" of "Bij aankoop van 2 lipsticks ontvang je een zomer armband naar keuze" - Twee perfecte voorbeelden van zogenaamde cashback of gift acties. Maar wie zorgt ervoor dat dit soort (inter)nationale promotionele acties op rolletjes lopen? 

Mogen we je voorstellen aan Novik - een online applicatie van Not on Paper. En die laatste, dat is GI's oudste broer (ofja, zusterbedrijf waar veel slimme mannen werken). Zij bouwden Novik zelf - dé applicatie die bijhoudt wanneer een consument zich registreert en een actiecode voor bijvoorbeeld een cashback-actie invoert én er achter de schermen voor zorgt dat alles van A tot Z perfect wordt geregeld: van verzending tot klantenservice. En dat levert enorm veel op: in tijd- en kostenbesparing én fouten- en fraudereductie. En geloof ons, de gemiddelde marketing manager wordt daar heel erg blij van. Want als je je promotiecampagnes goed inzichtelijk hebt en daarnaast een hoger rendement kan halen... bedenk dan maar eens hoeveel tijd dat je oplevert. Hoppa!

Managing your
campaign promotions
has never been so easy

Not on Paper

Vraag

Hoe zetten we een specialistische applicatie als Novik succesvol in de markt voor een brede klantenkring?

Aanpak

De marketing manager kende het nieuwe merk Novik nog niet. Een uitdaging dus. Om te kunnen bepalen hoe we dit nieuwe merk succesvol in de markt konden zetten was een positioneringssessie de eerste stap. Hierin onderzochten we onder andere Novik's USP's en dat waar ze voor gaan en staan. Deze inzichten vertaalden we daarna uiteraard door in de perfecte naam, een merkbelofte en de gehele visuele identiteit.

En toen kwam daar het moment - Novik was ready for action! Door, naast de website, een explanimation te ontwikkelen (vakterm alert: een explamination is een informerende animatie. Deze is hierboven te zien.) konden we op een heldere, aantrekkelijke manier door middel van storytelling uitleggen hoe Novik werkt. Met als doel om meer naamsbekendheid te krijgen en uiteraard ook meer sales te genereren. En dat was een schot in de roos, want inmiddels gaat Novik wereldwijd als een speer: met al meer dan €1.000.000.000 aan besparingen voor hun klanten in meer dan 30 landen zijn ze 'on a roll'. Pretty impressive, right? Naast besparingen zijn er natuurlijk nog veel meer factoren waar je met Novik winst op kunt behalen. Deze hebben we verbeeld in een duidelijke business case die ook te bekijken is op de Novik site - want hard roepen dat je goed bent werkt niet, je moet het bewijzen.

Klant aan het woord

Als oudste broer van GI kennen we ze van binnen en buiten en weten we precies waar hun kracht zit. En daar hebben we gretig gebruik van gemaakt! (Daarnaast is er niets leuker en uitdagender dan met je 'familie' samen te werken, toch?)

Complexiteit vs. eenvoud

Heb jij ook een complex product of een moeilijk uit te leggen service? Wij gaan de uitdaging graag aan om de vertaalslag te maken en daarmee jouw boodschap helder over te brengen aan jouw doelgroep - geen Jip en Janneke taal, maar simpelweg to the point. Duidelijk. Daar houden we van.

Meer weten?

Mieke Evers
Kan je alles over
deze case vertellen