360° VR experience

Meet
the future

Klant Stahl

Car
x future


In het kort...

Strategie
Virtual reality
Storytelling
Concept
Design en uitrol

Meer weten?

Ok, stel je eens voor.. het is 2050. Hoe ziet jouw ideale auto er dan uit? Zweeft deze boven de grond of verplaats je je juist onder water? Welke kleur heeft het interieur of is deze onzichtbaar? Rinspeed stelt zichzelf iedere dag dit soort vragen. Als 's werelds bekendste 'concept car builders' verrassen ze namelijk elk jaar de grootste automerken en -liefhebbers met ideeën die de toekomst ineens heel erg dichtbij brengt. En geloof ons, zelfs de niet auto liefhebbende collega's bij GI worden hier enthousiast van. 

Rinspeed bouwt deze future-proof concept cars niet alleen, maar werkt samen met zo’n 30 specialistische partners (van technologen tot trendwatchers en kleuranalisten). Eén van de merken op die impressive lijst van partners is Stahl; dé frontrunner in innovatieve oplossingen voor auto-interieurs. Dus hoe lucky zijn wij dat Stahl één van onze favo klanten is én dat Stahl’s strategie perfect past bij Rinspeed: eindeloze mogelijkheden creëren.

The future
at your fingertips

Stahl

Vraag

Op welke inspirerende wijze boost je crossmediaal een partnership met één van de meest future-proof merken ter wereld?

Aanpak

Om Stahl nóg meer als 'the automotive interior expert' neer te zetten was een crossmediale aanpak onmisbaar. Stahl’s eigenschap om tot de beste oplossingen te komen, vertaalden we naar een 360° Virtual Reality Experience. Hierin ontdek je als kijker Stahl’s inbreng voor het auto-interieur van de Rinspeed Oasis. En dat terwijl je het gevoel hebt dat je je écht in deze auto bevindt. (Je kunt wel begrijpen dat wij hier allemaal de hele dag die Virtual Reality brillen op hebben gehad!) Het bleef echter niet alleen bij deze VR experience, ook maakten we extra (gated) content op basis van een influencer strategie zodat alles samenkwam tot één krachtig concept.

Klant aan het woord

GI heeft ons weten te verrassen: we vroegen om een straight-forward oplossing en kregen een allround concept waarmee we letterlijk alle kanten op kunnen - vandaag maar ook in de toekomst.

Let's meet in the near future!

Bij GI doen we graag nét dat stapje extra, om zo tot de beste ideeën te komen. Of je nou 's werelds grootste 'concept car builder' bent of de start-up die gelooft in de toekomst van de bloemkool pizza - we brainstormen er graag met je over!

Meer weten?

Debbie Hovens
Kan je alles over
deze case vertellen